måndag 8 juni 2009

Georg Breuer Riesling Sauvage 2007


Georg Breuer Riesling Sauvage 2007 doftar ungt, rent och fräscht av päron, lime och slanggurka. Doften innehåller även en hel del mineral som ger en aptitretande och för prisklassen relativt hög elegans.

I munnen byts limetonerna mot grape på grund av en försiktig bitterhet och doftens päron smakar mer som gröna äpplen. Elegansen känns inte alls lika hög, vinet är betydligt mer fruktdrivet och publikfriande i smaken. Men det stora problemet är att vi definitivt vill ha mer syra i en tysk riesling än såhär.

Varför gör inte Breuer ett bättre ingångsvin en årgång som 2007? Det har visserligen inga problem att försvara sin prislapp på 115 kr men en producent med Breuers svansföring borde kunna leverera mycket mer. Och det skulle göra underverk för både varumärket och för köpviljan av deras övriga viner.


Inga kommentarer: