fredag 10 april 2009

J.J. Richard & Fils Rosé Grand Cru

Vi uppskattar verkligen en bra roséchampagne. Den ska antingen vara i den eleganta, krispiga skolan eller i den köttiga, kraftfulla pinotskolan. Mellantinget, godissöta och rödfruktiga hallonbåtschampagner, låter vi gärna bli. Kvällens vin var tyvärr farligt nära det senare när vi köpte den förförra sommaren men vi kände då att lite lagring skulle ta den i rätt riktning.

J.J. Richard & Fils Rosé Grand Cru har verkligen utvecklats med lite lagring. Det finns fortfarande kvar ett inslag av smågodis (ferraribilar och geléhallon) men det har tillkommit härliga toner av Aÿ-pinot med rått kött och lite rost.

I munnen är den också fullt godkänd även om syran gärna fick vara lite högre och eftersmaken lite längre. Det finns ett flertal producenter bara i Aÿ som gör bättre roséer men slutbetyget blir ändå fullt godkänt!

Inga kommentarer: